środa, 28 września 2011

Czerwona soczewica z kiełbaską i dynią.

Witam,
Soczewica, pyszna, zdrowa, sycąca, w sam raz na chłodne już wieczory i ranki, rozgrzewa.
Składniki:
- 1 szklanka soczewicy,
- 2 cebule,
- 300 g kiełbasy ( 3 nieduże pętka),
- 300 g dyni,
- sól, pieprz,
- 3 pomidory,

- tymianek, majeranek.
Wykonanie:
Soczewicę gotujemy w szklance wody. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Smażymy razem z kiełbasą (również pokrojoną, u mnie w plasterki). Następnie dodajemy dynię pokrojoną w kostkę. Całość wrzucamy do soczewicy. Doprawiamy solą i przyprawami. Na koniec dodajemy jeszcze pokrojone w kostkę pomidory (bez skóry). Całość zagotowujemy. Polecam, soczewica wyszła bardzo delikatna :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz