sobota, 3 września 2011

Zupa szpinakowo-pieczarkowa z łososiem.

Witam,
Zapraszam na przepyszną, zdrową, zieloną zupę, zobaczcie:
Skłaadniki:
- opakowanie mrożonego szpinaku ze śmietaną,
- 200 g pieczarek,
- 3 cebule,
- 4 ziemniaki,
- ząbek czosnku,
- sól, pieprz,
- 100 g wędzonego łososia,
- 1 łyżka masła


Wykonanie:
Pieczarki pokroić na plasterki, cebulę w grubą kostkę, zeszklić na łyżce masła, następnie dodać szpinak, poddusić. Przełożyć wszystko do garnka, zalać wodą, doprawić solą, pieprzem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Ziemniaki obrać, pokroić w dużą kostkę i dodać do zupy. Gdy się zupa zagotuje, ziemniaki zmiękną, przekładamy na talerz. Podajemy z kleksem śmietany i pokrojonym na kawałki łososiem, pychotka :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz