sobota, 25 stycznia 2014

Co zrobić z awokado?

Witam :)
 Awokado dojrzałe, mięciutkie, zakupiłam w celu podreperowania zdrowia.
Inaczej smaczliwka; posiada bardzo dużo cennych witamin i tłuszczy - http://pl.wikipedia.org/wiki/Smaczliwka.
I co z nią zrobić szybko, prosto i smacznie? Polecam mazidło :)

Składniki:
- awokado ( powinno być miękkie),
- 1 łyżeczka soku z cytryny,
- suszony czosnek, sól, papryka w proszku słodka, papryka suszona ostra,
- 1 łyżka oliwy z oliwek,
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego.

Wykonanie:
Awokado dzielę na pół, usuwam pestkę i łyżeczką wyjmuję miąższ, następnie dziabię widelcem, doprawiam, mieszam i już :)
Polecam :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz