piątek, 6 grudnia 2013

Pasta do chleba.

Witam,
Po baaaaaardzo długiej nieobecności. Przeprowadzki, brak łącza, koniec świata :) Ale zaczynam, nadrabiam. Dziś pasta szprotkowo-jajeczna z dodatkiem kaparów, czosnku, czarnych oliwek. Bez jajek byłaby tapenada :) a tak to już moja modyfikacja. Posmakuje tym zapewne, co lubią ryby :)

Składniki:
- puszka szprotek podwędzanych,
- ząbek czosnku,
- 2-3 jajka ugotowane na twardo,
- pół słoiczka czarnych oliwek (ok. 100-150 g) bez pestek,
- łyżeczka kaparów,
- łyżka oleju ( z pestek winogron, oliwy z oliwek) .

Jajka obieramy, dodajemy szprotki, rozdrabniamy widelcem, następnie,  kapary, pokrojony czosnek, pieprz do smaku. Wszystko miksujemy blenderem na jednolitą masę.


Zdjęcia niestety z kamerki internetowej - czytaj - zero jakości :(

Postaram się wkrótce zaradzić :)

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz