niedziela, 31 lipca 2011

Ogórki w curry.

Witam,
Hit mojej Siostry Gosi, wszystkim smakuje, to od niej dostałam przepis i właśnie powstało parę słoików, które cieszą oczy:) Pyszne.
Składniki:
- 3 kg. ogórków (obranych)
- 1 kg. cebuli
- 1 kg. marchewki
- 1 paczka gorczycy
Zalewa:
- 3,5 szklanki wody
- 1,5 szklanki octu
- 1,5 szklanki cukru
- 2 łyżki soli
- 3 łyżki curry
Wykonanie:
Ogórki obrać, pokroić wzdłuż na słupki, cebulę i marchew w krążki. Gotujemy zalewę. Na dno słoika układamy cebulę, marchew, gorczycę, układamy ogórki, na wierzch kilka krążków cebuli i marchewki. Można dodatkowo pasteryzować w piekarniku w temp. 150 stopni, około 15 minut.
Dla wielbicieli curry :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz