wtorek, 19 lipca 2011

Lody nektarynkowe.

Witam,
Dziś w upalny dzień, aż się chciało pojeść zimne lody. Nektarynki pachną słodko i zachęcająco :)
Przepis zainspirowany wpisem Dorotki z bloga Moje Wypieki. Dla mnie doskonałe lody, mocno zmrożone... pycha :)

Składniki:

  • 1 puszka mleka skondensowanego - niesłodzonego
  • pół szkl. cukru
  • 4 nektarynki
Przygotowanie:
Nektarynki sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki, wyjąć pestkę, pokroić na kawałki, zmiksować. Połowę mleka połączyć z cukrem i podgrzać. Gdy się cukier rozpuści schłodzić, dodać resztę mleka i miksować około 10 minut. Następnie połączyć z musem nektarynkowym. Przełożyć do foremek i zamrozić. Mnie smakowały :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz