wtorek, 11 lutego 2014

Jak usmażyć pączki?

Witam :)
Około 10 lat temu, w podziękowaniu dostałam smaczny prezent, a były to małe pączuszki. W moim sfatygowanym już zeszycie widnieją jako: Pączki Pani Siedlikowskiej. Są to pączuszki miękkie, smaczne, pachnące i chce się je zjeść wszystkie na raz :)

 Składniki:
- 1,5 szkl. mąki,
- 3 całe jajka,
- serek waniliowy homogenizowany około 200g. ,
- 3 łyżki cukru,
- cukier waniliowy,
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia.

Wykonanie:
Wszystkie składniki mieszamy. Rozgrzewamy olej, nakładamy łyżką ciasto, żeby się nie kleiło, za każdym razem zanurzamy w 1/2 szklanki oleju. Pączki powinny się same obracać podczas smażenia (niezły widok ;). 
Smacznego :) 

2 komentarze: