środa, 7 maja 2014

Pasta do chleba.

Witam,
Potrzebna od zaraz pasta do chleba :) Robię jak zwykle z tego, co pod ręką. Już wyrósł mi szpinak, jeszcze "baby". Szczypiorek, liść czosnku, parę listków boćwiny i mamy zieloną bazę :) Jajka, fasola, garść sezamu uprażone na patelni i mieszamy na jednolitą masę. Proste, mnie zajęło parę chwil, a głodna byłam .... polecam :)


Składniki:
- zielone listki: szpinaku, pietruszki, szczypiorku, czosnku,
-1/2 szklanki sezamu,
- puszka białej fasoli,
- 3 jajka, 
- oliwa z oliwek, łyżka wody, łyżka koncentratu pomidorowego,
- przyprawy: sól, pieprz, łyżeczka słodkiej papryki.

Wykonanie:
Gotujemy jajka, obieramy. Ja ścieram na tarce, dodaję zielone liście (rozdrabniam nożyczkami), dodaję podprażony sezam, fasolę przyprawy, wodę olej i wszystkie składniki rozdrabniam blenderem na jednolitą masę. Wyszła bardzo smakowita :) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz