niedziela, 30 października 2011

Sałatka śledziowa.

Witam,
Zrobiło się chłodniej i śledzik bardzo, bardzo smakuje. Trochę zachodu z buraczkami bo trzeba ugotować :) I tak się opłaca :)
Składniki:
- tacka filetów śledziowych a'la matias w oleju 
- 2 średnie buraki ugotowane :)
- czerwona fasola z puszki,
- mała cebula,
- 3 jajka,
- 1 jabłko,
- 1 ogórek kwaszony,
- garść natki pietruszki.
Wykonanie:
Śledzia kroimy w kostkę. Buraczki i jabłko po obraniu starłam na tarce na małe wiórki. Jajka ugotowałam, obrałam, pokroiłam w kostkę, cebulę i ogórka też :) Dodałam natkę pietruszki, przyprawiłam pieprzem, majonezem, wymieszałam i zjadłam od razu słuszną porcję :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz