Witam,
Oj nadrabiam zaległości :)
Pieczarki i inne pyszności robiłam ... ale zupełnie nie miałam czasu żeby wstawić na bloga, wybaczcie :)
Jest to przepis na pieczarki, które robiłam lata całe temu ... i smakowały.
Składniki:
- 1 kg pieczarek,
- 3 średnie marchewki,
Zalewa:
- 1 szkl. octu,
- 4 szklanki wody,
- 2 łyżki cukru,
- 2 łyżki soli,
- kilka ziaren ziela angielskiego, liści laurowych.
Wykonanie:
Pieczarki umyć, gotować w osolonej wodzie z dodatkiem kwasku cytrynowego około 15 minut. W drugim garnku przygotować zalewę - składniki wymieszać o podgotować około 10 minut. Pieczarki i pokrojoną w talarki marchewkę układać do słoików i zalać gorącą zalewą. Można dodatkowo pasteryzować około 15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz